Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Sepcial Promotion

Single Article

Descriere:

Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) funcţioneză în structura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca din anul 1999. În anul 2005, Unitatea de Primire a Urgenţelor începe să funcţioneze în noua sa locaţie, în care îşi desfăşoară activitatea până în prezent implicâdu-se în activitatea de prespital cu 2 echipaje TIM, 1 echipaj Neonatologie şi 6 echipaje PAT desfăşurându-şi activitatea sub denumirtea de UPU-SMURD, în temeiul Ordinului nr. 1042/2003 al Ministerului Sănătăţii. S-a realizat astfel integrarea activităţii de prespital cu Unitatea de Primire a Urgenţelor.

Unitatea de Primire Urgenţe asigură asistenţă medicală de urgenţă calificată pacienţilor cu afecţiuni acute, care se prezintă la spital spontan sau care sunt transportaţi de ambulanţe.

În 2009, ca urmare a Ordinului 2034/2008, se înfiinţează în cadrul UPU-SMURD Cabinetul Stomatologie de Urgenţă, asigurându-se în acest mod asistenţa medicală de urgenţă a adultului la nivelul tuturor patologiilor.

Componenta:

În Unitatea de Primire a Urgenţelor există următoarele categorii de personal: medici primari/specialişti medicină de urgenţă, medici rezidenți medicină de urgenţă, în condițiile legii; medici dentişti, asistenţi medicali, asistenţi sociali, asistenţi/tehnicieni de radiologie şi imagistică medicală, personal de informatică, registratori medicali, infirmiere, brancardieri, îngrijitoare de curăţenie, personal de secretariat.

Activitate principală:

Acest serviciu asigură, conform legislaţiei,următoarele servicii medicale:triajul urgenţelor la prezentarea la spital, primirea, stabilizarea şi tratamentul iniţial al tututror urgenţelor, cu prioritate urgenţele majore conform protocolului naţional de triaj,investigaţii clinice şi paraclinice necesare stabilirii diagnosticului şi începerii tratamentului iniţial, consultul de specialitate în echipă cu medicii de gardă din spital, pentru stabilirea secţiei în care urmează să se interneze pacienţii, monitorizarea, tratamentul şi reevaluarea pacienţilor până la internare, tratamentul, stabilizarea şi reevaluarea pentru pacienţi, pe timpul managementului diagnostico-terapeutic în UPU; Alături de activitatea medicală pe care o desfăşoară, medicii sunt implicaţi şi în desfăşurarea programelor de rezidentiat, cu precădere a medicilor rezidenti care îşi efectuează pregătirea în specialitatea de Medicină de Urgenţă, în activitatea didactică a studenţilor şi a asistenţilor medicali cât şi a medicilor de alte specialităţi, prin programele de atestare profesională.

Programe:

1Proiecte didactice - de instruire a populaţiei și personalului medical în accesarea serviciului 112 şi resuscitare;

2Proiecte de cercetare în desfăşurare - doctorate în domeniul urgenţei: sepsă, AVC hemoragic, TCC, ecografie, intoxicaţii;

 

Acceptarea de catre dvs a politicii privind datele cu caracter personal
Nota de acceptare: In conformitate cu normele GDPR, continuarea accesarii acestui site reprezinta acceptul dvs privind folosirea si stocarea datelor cu caracter personal conform regulilor si conditiilor si politicii privind cookies.

Va multumim si va invitam sa vizionati site-ul nostru!