Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Sepcial Promotion

Întrebări și răspunsuri frecvente alte afecțiuni

1. Te îmbolnăvești de altceva decât infecția provocată de noul Coronavirus. Cum procedezi în această situație?

Urgențele majore se asistă; urgențele minore se rezolvă prin intermediul medicului de familie cu care iei legătura telefonic.

2. În afară de infecția cu noul Coronavirus, cu ce alte afecțiuni te poți adresa și să beneficiezi de tratament în această perioadă?

Pentru urgențe majore te adresezi UPU; pentru probleme cronice te consulți telefonic cu medicul de familie sau specialistul care vă are în evidență pentru a asista problemele medicale.

3. Mai sunt efectuate tratamente ori sunt acoperite doar urgențele?

Tratamentul pacienților cronici se efectuează conform schemelor terapeutice; pacienții se pot adresa și centrelor de permanență cu respectarea criteriilor epidemiologice.

4. Ce se întâmplă cu suferinzii cronici – bolnavi de astm, boli pulmonare, diabet, HCV, reumatism, artroze, în condițiile în care au fost suspendate alte forme de tratament, precum cele balneare etc.

S-a stabilit de către Comitetul pentru Situații de Urgență un circuit al prescripțiilor medicamentoase pentru eliberarea de rețete și urmarea tratamentelor cronice, inclusiv cu implicarea de voluntari pentru livrarea de medicamente la domiciliu.

5. Cu ce afecțiuni și în ce situații mai pot fi efectuate internări în cadrul SCJU Cluj?

În conformitate cu ultimele reglementări ale structurilor cu atribuții în domeniu (Ordinul Comandantului Acțiunii nr. 74527 din 23.03.2020), se suspendă începând cu data de 24.03.2020, pe o perioadă de 14 zile, internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate. De asemenea, se suspendă consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private. În termen de 48 de ore, de la intrarea în vigoare a ordinului la care s-a făcut referire mai sus, se externează toți pacienții care nu reprezintă urgențe și care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital.

6. Ce se întâmplă cu programările, operațiile?

Se vor asista pacienții cu urgențe medicale sau cei care pot dezvolta o complicație cu risc vital.

7. Mai sunt efectuate examinări de tip CT-uri, RMN-uri, etc?

Da, pentru urgențele care sunt obligatorii, în vederea unei decizii terapeutice imediate, cu luarea măsurilor de protecție adecvate.

8. Alte recomandări

Foarte important:
- autoizolarea la domiciliu;
- respectarea recomandărilor autorităților pentru limitarea transmisiei virusului SARS-COV-19.

 

Acceptarea de catre dvs a politicii privind datele cu caracter personal
Nota de acceptare: In conformitate cu normele GDPR, continuarea accesarii acestui site reprezinta acceptul dvs privind folosirea si stocarea datelor cu caracter personal conform regulilor si conditiilor si politicii privind cookies.

Va multumim si va invitam sa vizionati site-ul nostru!