Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Sepcial Promotion


În prezent, Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca are în dotare:

Trei echipamente RMN:

1. Laboratorul de Radiologie și Imagistică medicală – două echipamente RMN achiziționate în 2015 și, respectiv 2017.

2. Institutul IMOGEN – 2013

Ehipamentele RMN încorporează tehnologii de ultima oră pentru a oferi posibilități de diagnostic extraordinare și o experiență superioară pentru pacient.

RMN-ul este folosit ca o metodă de diagnosticare ne-invazivă a mai multor afecțiuni: neuro-cerebrale, cardio-vasculare, articulare sau ale sistemului osos.

Patru echipamente CT:

1. Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală

2. Neurochirurgie

3. Institutul IMOGEN

4. Unitatea de Primire a Urgențelor

Aparatele CT sunt dotate cu softuri speciale, care permit efectuarea de endoscopie digestivă virtuală, vizualizare angiografică 3D și evaluare dinamică a fluxului sanguin, examinare cardiacă 3D sau imagistică specială oncologică. Echipamentul medical poate executa examinări pentru orice parte a corpului la pacienți de toate categoriile, cu sau fără substanță de contrast.

Videoecoendoscop

Echipamentul are accesorii suplimentare - videogastroscop și videocolonoscop. Funcționează în cadrul Secției Clinice de Gastroenterologie.

Ecoendoscopia permite manopere diagnostice (stadializarea formațiunilor tumorale, la nivelul tubului digestiv, dar și stadializarea tumorilor mediastinale sau a cancerului pulmonar), dar și manopere intervenționale, prelevare de biopsii sau drenajul colecțiilor pancreatice sau a altor colecții retroperitoneale.

Mamograf digital

În dotarea Laboratorului de radiologie și Imagistică Medicală din anul 2016, mamograful Senografe Essential permite efectuarea unor manopere intervenționale (biopsii mamare și ganglionare ori localizări preoperatorii ghidate mamografic și ecografic) și, prin tehnologia utilizată, diagnosticul poate fi stabilit cu mai multă precizie și acuratețe, fapt care reduce semnificativ incidența intervențiilor chirurgicale și a rezultatelor fals negative.

Angiograf digital

Funcționează, din 2016, în cadrul Laboratorului de Angiografie și Cateterism  Cardiac. Echipamentul medical, de ultimă generație, destinat diagnosticului și tratamentului bolilor vasculare, este un sistem conceput special pentru chirurgie angiografică minim invazivă. Cu ajutorul aparatului se realizează angiografii coronariene și periferice, precum și tratamentul prin dilatare coronariană și periferică, cu implantare de stent-uri, inclusiv în urgențele cardiace și vasculare majore.

Ecografe

Achiziționate în cursul anului 2016, echipamentele ultrasonografice performante deservesc secțiile Medicină internă II/III, Cardiologie I, Obstetrică-Ginecologie III și Unitatea de primire a urgențelor (UPU).

Lista completa a dotarilor este disponibila aici.

 

Acceptarea de catre dvs a politicii privind datele cu caracter personal
Nota de acceptare: In conformitate cu normele GDPR, continuarea accesarii acestui site reprezinta acceptul dvs privind folosirea si stocarea datelor cu caracter personal conform regulilor si conditiilor si politicii privind cookies.

Va multumim si va invitam sa vizionati site-ul nostru!